Геніяльна просты рэцэпт
Нягледзячы на халодны
красавік за вакном, першыя сонечныя прамяні ўсё ж даюць надзею на тое, што сезон
на клубніцы распачнецца ўжо зусім хутка. А пакуль застаецца карыстацца рэшткамі ўраджаю мінулага
году з маразільнай камеры.
З аднаго боку,
канечне, прасцей купіць гатовае марозіва ў краме — там і клубнічнае, і
шакладнае, і пламбір. Праўда, калі паглядзець на хімічны склад гэтага марозіва, то аказваецца, што над нібыта
“знаёмым з дзяцінства смакам” добра папрацавалі хімікі-выпрабавальнікі. У
марозіве з крамы не тое, што вяршкоў сапраўдных няма, нават звычайнае малако можна
знайсці толькі ў парашку з безліччу кансервантаў і хімічных дадаткаў.
Значна карысней
для здароўя зрабіць адпаведнік марозіва самому. А гэты хуткі рэцэпт падыйдзе
нават тым, хто зусім не ўмее гатаваць.
Для марозіва
спатрэбіцца:
450 грамаў
марожаных клубніц (купленых ці замарожаных вамі)
370 грамаў
натуральнага ёгурту (вялікі кубачак)
2 сталовыя лыжкі
цукру (у залежнасці ад клубніц можна даць больш)
Кухонны камбайн
Прыгатаванне
Усе складнікі закідваем у камбайн і міксуем некалькі хвілін, пакуль маса не стане аднароднай.
Увага — лязо у камбайне мусіць быць вострым.
Усё! Гатовае марозіва раскладаем у кубачкі, шклянкі ці талерачкі, упрыгожваем.
Усё! Гатовае марозіва раскладаем у кубачкі, шклянкі ці талерачкі, упрыгожваем.
У звычайным
марозіве з крамы – каля 260 ккал у 100 гр
У
ёгуртава-клубнічным – толькі каля 70 ккал
Застаецца дадаць
толькі адно - God bless Jamie Olivier!
Але, на жаль, і натуральны ёгурт цяпер у крамах вельмі цяжка знайсці. Прынамсі, у Беларусі.
ReplyDeleteЯ неяк паспрабую са смятанай зрабіць, можа таксама атрымаецца. Пра вынікі эксперымента напішу)
ReplyDelete