Варыянт лёгкай, але пажыўнай вячэры без мяса
Падчас прыгатавання стравы я выкарыстала кашу кіноа - "залатое зерне" старажытных інкаў. З кіноа варта пасябраваць, бо гэтая культура, сярод іншых карысных складнікаў, утрымлівае шмат бялку, а па колькасці фосфару можа пераўзыходзіць нават рыбу. Але страва атрымаецца не горшай і з больш традыцыйнымі на нашым стале пшонкай ды ячневай крупой.
Інгрыдыенты (на 2 асобы):
2 балгарскія перцы
100 гр крупы (кіноа)
1 цыбуліна
1 маленькі перчык чылі
сыр тыпу Brie або Camembert
соль
Соус (па жаданні):
6 ст. лыжак натуральнага ёгурту
2 лыжачкі гарчыцы
лімонны сок
соль
Прыгатаванне:
1. Паставіць гатавацца кашу, але пакінуць яу крышачку недаваранай.
2. Парэзаць цыбулю і падсмажыць яе на патэлні. Парэзаць дробна чылі і дадаць да цыбулі, абсмажыць разам.
3. Разагрэць духоўку да 160 градусаў (з тэрмавентылятарам) і на 180 без яго. Кашу перамяшаць з цыбуляй і чылі, дасаліць і дадаць молаты перац. З балгарскага перцу вынуць сярэдзінкі і разрэзаць на палову.
4. Паловы напоўніць кашай. Нафаршыраваны такім чынам перац пакласці ў форму. Наліць у форму крыху вады, каб яе ўзровень сягаў прыкладна чвэрці вышыні формы. Адправіць усё у духоўку на 20-30 хвілін.
5. Пад канец гэтага часу пакласці на перац кавалачкі сыру, каб ён паспеў растапіцца ў духоўцы.
6. Можна падаваць з соусам. Для яго прыгатавання проста перамяшаць ёгурт, гарчыцу, дадаць па смаку соль і лімонны сок.
No comments :
Post a Comment