Экзатычнае спалучэнне курыцы і курагі
Для шашлыкоў спатрэбіцца (на 8-9 штук):
падвойнае філе курыцы
200 гр курагі
сок з паловы лімона
аліўкавы алей
прыправы - куркума, молаты імбір, чырвоная папрыка (вэнджаная ці звычайная), сушаны маяран
соль, перац
шпажкі
Прыгатаванне:
1. Курынае філе парэзаць на даволі тонкія палосачкі каля 1-2 см.
2. Перакласці кавалкі філе ў міску, дадаць прыправы - соль, перац, куркума (0,5-1 лыжачка без горкі), імбір (0,5-1 лыжачка без горкі), папрыку паўлыжачкі і крыху маярану. З колькасцю прыправаў трэба арыентавацца па смаку. Дадаць 2 сталовыя лыжкі алею. Выціснуць сок з паловы лімона, але дадаваць порцыямі бо лімоны бываюць розныя. Лепш спрабаваць і дадаваць, патроху чым сапсаваць занадта вялікай колькасцю лімона. Курынае філе накрыць харчовай плёнкай і пакінуць марынавацца на гадзінку.
3. На гэты ж час замачыць у цёплай вадзе курагу.
3. Калі час пройдзе, нанізаць філе на шпажкі. Для гэтага кожную палосачку загарнуць у кшталце "слімака". Чаргаваць на шпажках філе і курагу. Паставіць разагравацца патэльню-грыль.
4. Падсмажыць шашлыкі на добра разагрэтай патэльні-грыль на сярэднім агні з абодвух бакоў. Увага - калі шашлыкі смажыць занадта доўга - мяса стане сухім. Таму важна не ператрымаць шашлыкі, але і каб яны не былі сырыя ў сярэдзіне. З гэтага пункту гледжання добра, калі палосачкі філе будуць тонкія.
У меру смажаныя шашлыкі атрымліваюцца сакавітымі і далікатнымі, да іх нават непатрэбны ніякі соўс. Можна падаваць з любым гарнірам. У мяне на фота - капуста кале.
No comments :
Post a Comment