Замест цеста - кавалкі хлеба
Таму пакуль на спаржу сезон, не прыгатаваць з яе штосьці цікавае - проста грэх. Вядома, можна зрабіць спа спаржай амлет, падсмажыць на грылі або запекчы ў духоўцы. Аднак я не шукаю лёгкіх шляхоў:) Таму сённяшні рэцэпт такі - пірог-буханка са спаржай. Буханка таму што зроблены без цеста, замест яго - хлеб.
Складнікі:
Упакоўка тоставага хлеба
Пучок зялёнай спаржы
200 гр вэнджанага ласося (можна і больш)
3 яйкі
100 гр цёртага сыру
300 мл вяршкоў 30%
масла (натлусціць форму)
соль, перац, мушкатовы арэх
Прыгатаванне:
1. Закіпяціць ваду ў каструлі, пасаліць. Спаржу памыць, адламіць цвёрдыя часткі сцяблінаў (каля 3 см), астатняе кінуць у кіпень, пакуль спаржа не памякчэе. Галоўнае не пераварыць! Як памякэче, адразу перакласці ў міску з ледзяной вадой. Праз некалькі хвілін вынуць, прамакнуць папяровым рушніком. Гэта дазволіць захаваць спаржу пругкай, а не разваранай.
2. З тоставага хлеба абрэзаць скарынку и падрыхтаваць столькі кавалкаў, колькі трэба, каб закрываць форму па дне і баках, а таксама зверху.
3. Добра прамазаць форму маслам і выкласці ў яе хлеб.
4. У місцы ўзбіць яйкі з вяршкамі, дадаць молаты перац, мушкатовы арэх і крышачку солі.
5. Пацерці сыр. Палову спаржы абгарнуць кавалкамі вэнджанага ласося.
6. Уключыць разагравацца духоўку на 200 градусаў (калі з тэрмавентылятарам, то на 180).
7. Выкласці ў форму на хлеб спачатку слой спаржы, паліць сумессю вяршкоў і яек, пасыпаць сырам. Наверх пакласці некалькі сцяблінак спаржы, загорнутых у ласось. Потым зноў спаржа, яйкі з вяршкамі і сыр, і зноў - спаржа з вэнджаным ласосем. Такімі слаямі паступова дайсці да верха.
8. Верхнія кавалкі тоставага хлеба памазаць зверху мягкім маслам і прыкрыць пірог. Такім чынам масла мае быць з усіх знешніх бакоў пірага.
9. Адправіць пірог у духоўку прыкладна на гадзіну. Праз 30 хвілін зменшыць тэмпературу на 20 градусаў. Праверыць гатоўнасць пірага можна націскаючы на верхнія кавалкі хлеба. Калі з-пад іх не будзе прасачвацца вадкасць (вяршкі), то можна вымаць.
10. Астудзіць, перавярнуць дагары нагамі. Парэзаць вострым нажом на кавалкі. Можна есці як цёплы, так і халодны.
No comments :
Post a Comment