Італьянскі дэсерт са свежай клубнікі, тлустых вяршкоў і сырых яек
Марозіва ў прыгатаванні нескладанае, але лепш яго зрабіць з вечара, каб за ноч добра застыла ў маразілцы.
300 гр клубніцаў
250 мл вяршкоў 30% (з лядоўні)
100 гр цукру
2 жаўткі+1 цэлае яйка
Прыгатаванне:
1. Добра ўзбіць вяршкі, каб яны сталі густымі. Каб вяршкі добра ўзбіліся, яны мусяць быць добра ахалоджанымі і мець адпаведную тлустасць. Адкласці вяршкі ў бок.
2. Блэндэрам зрабіць аднародную масу з клубніцаў. Таксама адставіць у бок.
3. У металічнай місцы або каструлі перамяшаць цукар з жаўткамі і яйкам. Зрабіць "вадзяную лазню", то бок паставіць гатавацца ваду ў каструлі, а потым паставіць на пар міску (або каструлю) з яйкамі і цукрам. Венчыкам мяшаць сумесь над парам цягам 7 хв, яна крыху загусцее і з'явіцца светлая пена.1. Добра ўзбіць вяршкі, каб яны сталі густымі. Каб вяршкі добра ўзбіліся, яны мусяць быць добра ахалоджанымі і мець адпаведную тлустасць. Адкласці вяршкі ў бок.
2. Блэндэрам зрабіць аднародную масу з клубніцаў. Таксама адставіць у бок.
4. Выключыць пліту і ўзбіваць сумесь міксерам цягам чарговых 7 хвілін (у мяне міксер стацыянарны, таму я проста пераліла ў іншую пасудзіну, але можна ўзбіваць у той жа місцы ці каструлі). У выніку сумесь стане светлай і густой.
5. Спалучыць узбітыя вяршкі, масу з клубніцаў і яйкі з цукрам, добра перамяшаць (можна міксерам на невялікай хуткасці).
6. Падрыхтаваць прамавугольную форму. Для гэтага выкласці яе паперай для выпечкі або празрыстай харчовай плёнкай. Я дадала на дно некалькі разрэзаных клубніц, каб было прыгажэй у гатовым відзе.
7. Клубнічна-смятанкавую масу выліць у форму. Адправіць у маразілку на ноч.
Перад тым як разрэзаць, даць марозіву некалькі хвілін адтаяць пасля маразілкі. Тады яно прасцей "вылязе" з формы. Рэцэпт semifreddo ўзяла з польскага кулінарнага сайта.
Ну і нагадаю, што значна прасцейшы, але таксама смачны, рэцэпт клубнічнага марозіва, якое робіцца марожаных ягад за 5 хвілін тут.
No comments :
Post a Comment