У спалучэнні з печанай маладой бульбай
Складнікі:
1 кг маладой бульбы
180 гр натуральнага ёгурта ці нятлустай смятаны
пучок свежай мяты
пучок свежай каляндры
2 зубкі часныка
5 ст. лыжак алею
1 ст. лыжка мёду
сок з паловы лімона
1 лыжачка прыправы кары ў парашку
соль, перац
у якасці загусціцеля (неабавязкова) - молатыя сухары або 1-2 лыжачкі молатага насення льну
Прыгатаванне:
1. Бульбу добра памыць, высушыць папяровым рушніком, выкласці на бляху і адправіць у разагрэтую да 180 градусаў духоўку на прыкладна 30 хвілін. Праверыць гатоўнасць бульбы відэльцам, каб была мягкая ўнутры.
2. Часнык парэзаць на кавалкі. Усе складнікі акрамя лімоннага соку спалучыць і зміксаваць блэндэрам да стану аднароднай масы.
3. Выціснуць сок з паловы лімона і часткамі дадаваць да соусу, кожны раз спрабуючы смак. Калі адразу дадаць цалкам увесь сок, то соус можа атрымацца занадта кіслым, таму лепш не перабольшваць з лімонам.
4. Калі кансістэнцыя соуса занадта вадкая, можна дадаць загусціцель - напрыклад молатыя сухары ці молатае насенне льну. Я дадавала лён, з ім трэба быць уважлівым, бо ён разбухае паволі, таму таксама трэба не перабольшыць з гушчынёй.
5. Готовы соус перакласці ў чысты шкляны слоік (калі застанецца лішні соус, то можна некалькі дзён захоўваць яго ў лядоўні).
6. Калі бульба спячэцца, выкласці яе на талеркі, паліць соусам.
No comments :
Post a Comment