У якасці кантрастнага дадатку да салодкага - парэчкі
Складнікі:
500 гр тварагу
300 гр белага шакаладу
150 мл тлустых вяршкоў
зярняткі з 1 цэлай ванільнай палачкі
1 ст. лыжка жэлаціну
клубніцы і парэчкі (ці іншыя ягады)
Прыгатаванне:
1. Тварог 2-3 разы прапусціць праз мясарубку, каб ён меў гладкую кансістэнцыю (або можна ўжыць гатовы тварог для чызкейкаў, калі ён у вас прадаецца).
2. Растапіць на вадзяной лазні (над парам) белы шакалад. Зміксаваць з тварагом.
3. Дадаць зярняткі з ванільнай палачкі і зноў зміксаваць.
4. У асобнай місцы ўзбіць вяршкі, каб яны сталі густымі і дадаць у тварожна-шакаладную масу.
5. Жэлацін развесці ў маленькай колькасці кіпеню ў кубачку. Астудзіць.
6. У кубак з разведзеным жэлацінам дадаць спачатку лыжку тварожнай масы, перамяшаць да аднароднасці. Потым яшчэ некалькм лыжак, таксама перамяшаць. Потым усю сумесь з кубачка дадаць да тварагу і старанна перамяшаць.
7. Узяць форму дыяметрам каля 20 см. Абкласці яе харчовай плёнкай. Перакласці туды тварожна-жэлейную сумесь.
8. Адправіць у лядоўню на цэлую ноч.
9. Перад тым, як падаваць, упрыгожыць свежымі ягадамі - добра, калі яны будуць кіслымі, тады смак салодкага тварагу цудоўна імі дапаўняецца.
***
Акрамя гэтага чызкейку свежыя клубніцы можна таксама выкарыстаць для наступных страваў з маго блога:
Сардэчна запрашаю гатаваць і каментаваць, а таксама дзяліцца ўласнымі рэцэптамі!
No comments :
Post a Comment